Onze gemeente
De Nederlands Gereformeerde Kerk in Hardinxveld-Giessendam valt binnen de regio Dordrecht-Gorinchem, waartoe ook de kerken van Dordrecht, Sliedrecht, Leerdam, Langerak en Culemborg behoren.

Sinds 8 december 2013 is ds. Johan Weij als predikant verbonden aan onze gemeente.

De Nederlands Gereformeerde kerk in Hardinxveld-Giessendam beschikt niet over een eigen kerkgebouw en maakt voor de kerkdiensten gebruik van zalencomplex De Parel. De gemeente beschikt wel over een eigen ruime pastorie en een verenigingsgebouw, waarin allerlei activiteiten plaatsvinden.

De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door een bloeiend gemeenteleven, waarbij de betrokkenheid en saamhorigheid kenmerkend genoemd mogen worden. Opvallend is het grote aantal jonge gezinnen en een groot aantal jonge kinderen in de gemeente.


Vol van hoop
Als gemeente willen we luisteren naar de stem van Jezus Christus, onze Heer, Die ons die ene vraag stelt: Volg Mij! Door Hem zijn wij geroepen, om te volgen, om te getuigen en om te bouwen aan Zijn kerk totdat Hij komt. Dit maakt al ons werken in de kerk Vol van Hoop.

Vanuit die hoop kennen wij dan ook veel verschillende activiteiten in de gemeente, voor de jeugd, voor de gezinnen en voor de ouderen. Voor iedereen die op een of andere manier actief wil insteken in het werk aan de kerk. Hierbij proberen we ons steeds te richten op het centrale gegeven in onze gemeente: het fundament dat Jezus Christus is.

Bouwend op dit fundament groeien wij toe naar de komst van het Koninkrijk van God. Dit zijn misschien grote woorden. Maar zij worden waar, waar wij in geloof uitzien naar wat Christus ons heeft beloofd en ondertussen onze schouders zetten onder de bouw van Zijn gemeente.


Postadres
Scriba NGK Hardinxveld, Parallelweg 78, 3371 GD Hardinxveld-Giessendam, E-mail: scriba@ngk-hg.nl

Verder op deze website
Op deze website vindt u verder: • informatie over de kerkdiensten • een routebeschrijving • informatie over commissies, kringen en jeugdclubs • gegevens over De Donk • een verwijzing naar ons weblog met actuele gebeurtenissen • een agenda met gemeente activiteiten

De diensten worden gehouden in De Parel aan de Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam. Ons postadres is: postbus 227, 3370 AE Hardinxveld-Giessendam. Een mail sturen naar de scriba is mogelijk via het contactformulier.